Header Mineral Wool Association

Isoleren van begane grondvloeren

Een begane grondvloer kan rechtstreeks op de ondergrond geplaatst worden of als zwevende dekvloer worden toegepast. Zwevende dekvloeren worden hoofdzakelijk om twee redenen toegepast: of ter verbetering van de contact- en luchtgeluidsisolatie van woningscheidende vloeren, of voor het thermisch isoleren van vloeren (eventueel in combinatie met vloerverwarming). Wanneer vloeren geconstrueerd worden met beton, zal het akoestisch en thermisch rendement worden verhoogd door het aanbrengen van minerale wolisolatie boven het beton.

Het isoleren van de begane grondvloer zorgt ervoor dat in de ruimtes beneden in de woning of het gebouw het comfort aanzienlijk wordt vergroot. Daarnaast draagt vloerisolatie bij aan de vochtwering in huis, wat een positief effect heeft op de gezondheid van de bewoners van het huis.

Na vloerisolatie daalt het gasverbruik op jaarbasis met gemiddeld 325 m3 (190 euro, prijspeil 2011). Dat scheelt 580 kilogram CO2-uitstoot. Huiseigenaren die vloerisolatie lieten aanleggen, merken dat het huis minder tocht, gelijkmatiger warm is, en dat ze geen last meer hebben van vocht vanuit de kruipruimte.

Regelgeving: nieuwbouw en renovatie

Eigenschappen van minerale wol:

  • Vermindering van het (contact)geluid
  • Koude trekt niet naar boven door de vloer
  • Vergroot het comfort
Tabel (matric) met
 NieuwRenovatie
Rc 3.5 2.5
Oplossing Platen Platen

Productinformatie