Header Mineral Wool Association

Nieuwtjes & Media

 • Minerale isolatie: veilig voor mens en milieu

  Minerale isolatie is de verzamelnaam voor isolatiewol en cellenglas gemaakt uit gesmolten steen of glas. Natuurlijke, hernieuwbare en onuitputtelijke grondstoffen, die lokaal worden ontgonnen of aangevoerd. Minerale isolatie wordt al tientallen jaren op grote schaal als isolatiemateriaal toegepast en is veilig voor mens en milieu. 

 • Minerale isolatie biedt betrouwbare bescherming tegen brand

  Minerale isolatie is onbrandbaar, beperkt branduitbreiding, veroorzaakt nauwelijks of geen rook en er komen geen toxische gassen vrij bij brand. Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot ruim 1000°C. Ontstaat er onverhoopt toch brand, dan kan minerale isolatie de uitbreiding van de brand beperken. 

 • Duurzaamheid minerale isolatie

  Bouwen en renoveren horen bij onze samenleving. Om ervoor te zorgen dat ook de generaties na ons een leefbare omgeving hebben, is het belangrijk dat we vandaag duurzame keuzes maken. Isolatie speelt daarbij een belangrijke rol. 

 • Meer kwaliteit met minerale isolatie

  MWA is voor meer kwaliteit in de bouw. Het blijkt namelijk dat gebruikers van een gebouw vaak behoefte hebben aan meer duurzaamheid, comfort en veiligheid dan de bouwregelgeving als minimum aangeeft. 

 • Mineral Wool Association nuanceert schaarste isolatiematerialen

  De bouwsector stond de afgelopen tijd volop in de belangstelling. Centraal stond daarbij de schaarste in bepaalde isolatiematerialen, waardoor heel wat werven vertraging opliepen. De Mineral Wool Association (MWA) betreurt de ongenuanceerde berichtgeving in de media.

 • Wij-isoleren.nl: Voor een verantwoorde na-isolatie van uw woning

   Vandaag lanceerde een delegatie van isolatie bedrijven een brochure en een website onder de naam: “Wij-isoleren.nl”. Minister Blok, op werkbezoek in de na-isolatiesector bij het bedrijf Pluimers in Rijssen nam de brochure in ontvangst.

 • Milieu-impact minerale en natuurlijke isolatiematerialen vergelijkbaar

  Als de totale productie- en distributiecyclus in beschouwing wordt genomen scoren minerale-wolproducten qua milieu-impact minstens even goed als hun ‘natuurlijke’ alternatieven. 

 • Planbureau voor de Leefomgeving: “Warmtevraag kan met gangbare maatregelen meer dan halveren!”

  Energiebesparing kan de CO2-uitstoot van de warmtevraag door huishoudens met 50% tot 80% verminderen in 2050 ten opzichte van 2010. De CO2-uitstoot halveert door 300.000 woningen per jaar te renoveren met gangbare energiebesparingsmaatregelen. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving in een nieuw rapport: “Op weg naar  een klimaatneutrale woningvoorraad in 20150”.  In 2035 zijn dan alle woningen minimaal één keer gerenoveerd, waarna de meeste woningen nog een keer worden gerenoveerd met goedkoper geworden energiebesparingsmaatregelen.

 • Minerale wolbranche sluit zich aan bij Energieakkoord

  Den Haag – De producenten van glas- en steenwol in Nederland, verenigd in de Mineral Wool Association (MWA), sluiten zich aan bij het Energieakkoord. In een position paper onderschrijft de MWA de doelstellingen van het akkoord dat de overheid en maatschappelijke groepen in september jl. sloten. MWA-voorzitter Frank te Poel overhandigde de position paper vandaag aan Ed Nijpels, voorzitter van de commissie Borging Energieakkoord.

 • MWA wil bredere samenwerking verduurzaming

  Opdrachtgevers, bouwbedrijven en toeleveranciers moeten nauwer samenwerken om de verduurzamingsopgave voor de gebouwde omgeving te realiseren. Die oproep doet de Mineral Wool Association (MWA), waarin de producenten van glas- en steenwol in Nederland zijn verenigd.

 • Minister Blok stelt gedifferentieerde isolatie-eisen voor aan Tweede Kamer.

  Minister Blok heeft in een brief van 29 November het voorstel overgenomen van de partners van het Lente-akkoord om te komen tot  een gedifferentieerde eis op het gebied van thermische isolatie van nieuwbouw projecten.

 • Volg Mineralewol.net op twitter.

  Wil je volgen wat de Minerale Wol sector bezighoudt? Volg ons dan op twitter. Het twitteraccount van de MWA is: @mineralewolnet 

 • PERSVERKLARING - MWA: Minerale wol is veilig voor mens en milieu

  Het werken met glas- of steenwol levert geen schade voor de gezondheid op. Dit stelt de Mineral Wool Association (MWA) in reactie op een brief van 3 september aan het kabinet, waarin wordt gesproken over de “mogelijke gezondheidseffecten van isolatie van bestaande woningen (na-isolatie)”.

 • Persbericht: Reactie op brief aan minister Blok c.s. over “mogelijke gezondheidseffecten van isolatie”.

  In een brief van 3 september aan het kabinet, die verschenen is in de media, wordt gewezen op de “mogelijke gezondheidseffecten van isolatie van bestaande woningen (na-isolatie)” . Vanzelfsprekend stellen de leden van de MWA (Minerale Wol Associatie) de gezondheid en veiligheid van hun werknemers, verwerkers en eindgebruikers voorop.

 • Energiebesparing potentieel gevaar voor brandveilighei

  Er moet op korte termijn onderzoek worden gedaan naar het gebruik van brandbare isolatiematerialen in gevels. Dat stelt brandveiligheidsexpert ir. Luc Schaap van adviesbureau LBP|SIGHT.