Header Mineral Wool Association

Planbureau voor de Leefomgeving: “Warmtevraag kan met gangbare maatregelen meer dan halveren!”

Energiebesparing kan de CO2-uitstoot van de warmtevraag door huishoudens met 50% tot 80% verminderen in 2050 ten opzichte van 2010. De CO2-uitstoot halveert door 300.000 woningen per jaar te renoveren met gangbare energiebesparingsmaatregelen. Dat concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving in een nieuw rapport: “Op weg naar  een klimaatneutrale woningvoorraad in 20150”.  In 2035 zijn dan alle woningen minimaal één keer gerenoveerd, waarna de meeste woningen nog een keer worden gerenoveerd met goedkoper geworden energiebesparingsmaatregelen.

Een van de conclusies van het rapport is dat investeringen in momenteel al veel toegepaste energiebesparing de CO2-uitstoot van de warmtevraag in 2050 kunnen verminderen met 50 procent, terwijl zij tevens financieel gunstig zijn voor woningeigenaren.

Het Planbureau voor de Leefomgeving rekende vorig jaar het “Nationale Energieakkoord” door samen met ECN. Een Akkoord dat ondersteunt wordt door de Mineral Wool Association (MWA). Het nieuwe rapport is te vinden onder:
http://www.pbl.nl/publicaties/op-weg-naar-een-klimaatneutrale-woningvoorraad-in-2050