Header Mineral Wool Association

Nieuwtjes & Media

 • EuroAce Persbericht: A Binding 2030 Energy Efficiency Target must be Cornerstone of Post-2020 Debate

  Today the European Commission published a Green Paper addressing a 2030 framework for climate and energy policies. Energy efficiency is good for the economy, good for business, good for employment, and good for EU citizens. Therefore, in its response to this stakeholder consultation, EuroACE will underline the importance of setting a complimentary set of 3 binding targets, which includes a binding target for energy efficiency.


 • Gedifferentieerde eis voor isolatie gebouwen gevraagd

  De minister heeft vorig jaar aangekondigd de Rc-waarde van gebouwen per 1 januari 2015 van 3,5 naar 5,0 te verhogen. De partners van het Lente-akkoord Energiezuinige Nieuwbouw vragen de minister om de isolatie-eis niet uniform naar een Rc van 5,0 te verhogen, maar om deze per bouwdeel te differentiëren.

   

 • Onderzoek van Ecofys toont een groot energie-efficiëntiepotentieel van industriële isolatie

  Energie- en CO2-besparingspotentieel in EU27: Klimaatbeschermingsmaatregelen snel terugverdiend.

 • Extra investeringen in energiebesparing van bestaande gebouwen leveren een fors aantal banen in de bouw op.

  Dat is de conclusie uit een scenario-studie van SEO Economisch Onderzoek en CE Delft voor het Nederlandse ministerie van Infrastructuur & Milieu.

 • Persbericht: Renovate Europe welcomes Parliament's call for ambitious building stock renovation targets!

  The European Parliament’s Report on the Energy Roadmap 2050, adopted in the ITRE Committee on 24th January, echoes the call already voiced in the EU Roadmap for a low-carbon economy in 2050 as well as in the Energy Efficiency Directive, to urgently address the energy efficient renovation of Europe’s buildings.

 • Tweede kamer Rapport concludeert: Energiebesparing te beperkt en te vrijblijvend ingezet.

  De klankbordgroep Kosten en effecten klimaat- en energiebeleid uit de Tweede Kamer heeft op woensdag 21 november 2012 het onderzoeksrapport ‘Het Nederlandse Klimaat- en Energiebeleid’ overhandigd aan de vaste Kamercommissies voor Infrastructuur en Milieu en voor Economische Zaken. Het onderzoek is uitgevoerd door een consortium van CE Delft en IVM (Instituut voor Milieuvraagstukken).

 • Duits energie-initiatief leverde overheid veel geld op

  Bij het beperken van het energiegebruik is voor de bouwsector een belangrijke taak weggelegd. De Nederlandse Isolatie Industrie (NII) wijst in een brief aan de kabinetsinformateurs op een Duits initiatief.
  Lees Meer


 • Glaswol meest milieuvriendelijke isolatie

  Glaswol is het meest milieuvriendelijke isolatiemateriaal voor de spouw volgens een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). 
  Lees meer op BouwWereld.nl 

 • 'Vreemd vliegtuigje' brengt warmteverlies woningen in kaart

  Aerodata heeft in opdracht van de Gemeente Alphen aan den Rijn een warmtescan gemaakt van de daken. 
  Leer meer op www.dichtbij.nl/

 • De basics van het isolatiealfabet in een notendop

  Een basiskennis mooi meegenomen als je bijvoorbeeld je dak wil na-isoleren of als je de verschillende muurisolaties tegen elkaar moet afwegen.
  Lees meer op de livios site

 • Europa isoleert sociale huurappartementen

  In de Bredestraat in Ronse renoveert de sociale huisvestingsmaatschappij De Nieuwe Haard 35 huurappartementen. De Europese Unie legt bij voor extra isolatie.
  Klik hier voor het artikel op Niewsblad.be

 • Nieuw kwaliteitskader voor na-isolatie van spouwmuren

  De na-isolatie van spouwmuren is een doeltreffende manier om een bestaande woning energiezuiniger te maken. De ingreep is eenvoudig, vergt weinig tijd en bezorgt de bewoners een minimale overlast.
  Klik hier om het artikel op bouw & wonen te lezen